Geluid op locatie en geluidsstudio
Geluid op locatie

DRAMA


Door mijn veelzijdigheid als geluidstechnicus ben ik op een gegeven moment in aanraking gekomen met Drama. Inmiddels werk ik al jaren met groot plezier aan verschillende producties, onder andere de Welkom series, Sinterklaasjournaal en Het verhaal van Nederland.
Het leuke van geluid doen op een dramaset is dat je volledig in een groepsdynamiek moet werken. Er wordt technisch veel van je gevraagd en ook je interactie met acteurs moet goed zijn. Dit alles zorgt ervoor dat ik me thuis voel op de set!

REPORTAGES, OPDRACHTFILMS & DOCUMENTAIRES


Ik ben mijn carrière als ENG geluidsman begonnen en had het voorrecht om met mensen als Boudewijn Buch en Bart de Graaf de hele wereld over te reizen. Ook kreeg ik de kans om mijn passie voor muziek te combineren met mijn werk door het maken van programma’s over muziek, onder andere Jazz in the city, de Planet Elektro documentaire en Noorderslag. Wat ik waardeer aan deze tak van sport is de kleinschaligheid, het persoonlijk contact en de betrokkenheid bij de inhoud van de producties. Mijn brede en jarenlange ervaring in de geluidsindustrie heeft me geleerd hoe ik in elke situatie het beste geluid kan leveren.

MUZIEKREGISTRATIE


De techniek om mijn grote liefde muziek vast te leggen door middel van Multitrack heeft ervoor gezorgd dat ik ook daar in ben gaan investeren. Ik kreeg de kans om meerdere registraties te verzorgen voor de Publieke Omroep en ben er daardoor bedreven in geraakt. Voorbeelden zijn North Sea Jazz, de Zwarte Lijst en Vrije Geluiden.

Om zo dicht bij het proces van muziek maken te mogen zijn is voor mij een feestje.